UserReport, gratis enkätsystem med jämförande data

Thursday, March 3, 2011 23:06
Posted in category Enkäter, Nyheter, Webbstatistik

Enkätfunktioner och formulärfunktioner finns inbyggt i många webbpubliceringssystem som till exempel EPiServer, SiteVision och via plugins i WordPress (Contact 7 är ett av de mest använda). Dessa brukar vara relativt begränasade. För mer avancerade enkätsystem finns många alternativ.

UserReport är ett danskt enkätsystem med ett antal jämförande standardfrågor, som möjliggör en ordentlig jämförelse med andra webbplatser.

Benchmark report i UserReport

Till skillnad från andra enkätsystem som till exempel Web Service Award och Sitester Survey från e-space så kostar UserReport inget, varför kommer vi till lite senare.

Till UserReport.

Möjlighet att lägga till egna frågor

Bland standardfrågorna, som är samma för alla som använder UserReport (och det är det som är själva idén bakom jämförelsemöjligheten), finns frågor som:

 • Hur ofta besöker du denna webbplats?
 • Hur skulle du betygsätta denna webbplats?
 • Man eller kvinna?
 • Hur gammal är du?
 • Vilken utbildning har du?

Utöver standardfrågorna kan man lägga till valfritt antal egna frågor. Man styr själv ordningen på frågorna.

Integration med Google Analytics

Genom några enkla knapptryckningar kan man integrera UserReport med webbstatistiksystemet Google Analytics. Detta ger mycket bra möjlighet att segmentera inne i Google Analytics, till exempel kan man se hur manliga besökare använder webbplatsen jämfört med kvinnliga, eller hur besökare inom ett visst åldersintervall konverterar jämfört med andra åldrar.

Mer om Google Analytics och demografisk data.

Hur kan UserReport vara gratis?

Ja, frågar man dem är de lite undvikande med svaret, men företaget bakom UserReport vill bygga upp en stor kundbas i respektive land där de verkar. Genom att samla in informationen som de gör via sina standardfrågor får man en stor kunskap om internetpopulationerna i olika regioner och det är förstås värt en hel del på marknaden.

You can leave a response, or trackback from your own site.

2 Responses to “UserReport, gratis enkätsystem med jämförande data”

 1. List of Reviews and Mentions of UserReport | UserReport says:

  August 27th, 2012 at 12:13

  […] Klickahar.se […]

 2. Google ser/vet mycket om dig - läs om hur mycket och varför | Klicka här says:

  March 24th, 2014 at 09:45

  […] Till exempel kan man se hur kvinnliga besökare beter sig jämfört med manliga besökare eller hur ungdomar använder en webbplats jämfört med äldre personer. Denna typ av information var det tidigare mycket krångligare att få tag i (krävdes att man frågade besökarna via till exempel ett formulär, ett exempel finns i denna artikel UserReport, gratis enkätsystem med jämförande data). […]

Leave a Reply