Lista med övervakningsverktyg för sociala medier och traditionella medier

Wednesday, January 26, 2011 8:24
Posted in category Nyheter, Sociala medier

Att hålla sig ajour med vad som sägs om det egna företaget, namnet, produkterna, tjänsterna, varumärken, kollegor etc. är inget nytt i sig. Tidigare kunde man prenumerera på tidningsurklipp och det fanns få aktörer, nu är det mesta digitalt och det finns måna företag som erbjuder tjänster kring övervakning eller omvärldsbevakning/mediebevakning som det också kallas.

Under senare år har sociala medier dykt upp som en viktig nyhetskälla/diskussionskälla och nu finns det en hel del mediebevakningstjänster med både bevakning i sociala medier som i traditionella medier. Vidare finns det vissa tjänster som bara är inriktade på traditionell mediebevakning och ytterligare andra som endast satsar på sociala medier.

Här finns en lista med olika verktyg: mediebevakare.se. Listan innehåller primärt företag /tjänster som finns på den svenska marknaden. Till listan kan man lägga till lissly.com.

You can leave a response, or trackback from your own site.

2 Responses to “Lista med övervakningsverktyg för sociala medier och traditionella medier”

  1. Erik Nettelbrandt says:

    March 16th, 2011 at 07:29

    Här finns ytterligare en omvärldsbevakningstjänst (webbar och bloggar): http://www.newsmachine.se/

  2. SocialAnalytics från Adobe, övervakningsverktyg för sociala medier ihopkopplat med webbstatistik (SiteCatalyst) | Webbstatistiksystem.se says:

    October 5th, 2011 at 22:38

    […] vanliga övervakningsverktyg för sociala medier (här finns en lista på övervakningsverktyg på den svenska marknaden) finns i många fall en del svagheter. Många övervakningsverktyg ger mycket statistik och […]

Leave a Reply