Google gör det möjligt att skapa sidor i Google+

Monday, November 14, 2011 22:09
Posted in category Nyheter, Sociala medier
Google+ med sidor

Google+ med sidor

Om man jämför med Googles populära webbstatistiksystem Google Analytics så har Google vid varje release av ny funktionalitet bockat av några av huvudkonkurrenternas funktioner (till exempel Adobes statistikverktyg SiteCatalyst). Google har öst in resurser (=pengar) i att bygga ny funktionalitet och detta utan licenskostnad för användarna… Detta har man gjort framgångsrikt och är nu i många fall ikapp och förbi konkurrenterna. Till exempel så släppte Google Analytics segmenteringsfunktionalitet långt före det fanns i SiteCatalyst (kom först i SiteCatalyst 15).

Om Google gör samma sak med sin Facebookkonkurrent Google+, så behöver Facebook se upp. Senast ut nu är att Google släpper möjligheten att skapa sidor i Google+ (engelska Google+ Pages), ungefär på samma sätt som sidor i Facebook. Vi lär få se fler releaser där man kan bocka av funktionalitet som finns hos Facebook (och/eller andra populära sociala medier).

Att skapa en Google+ sida är enkelt. Läs mer hos Google i artikeln: Skapa en sida i Google+ och redigera din profil. Här finns ett exempel på en Google+ sida (alltomuffe.nu, sida om artisten Ulf Lundell).

You can leave a response, or trackback from your own site.

One Response to “Google gör det möjligt att skapa sidor i Google+”

  1. Sämre statistik och mindre korrekta nyckeltal kring sökfraser pga nya regler i Google | Webbstatistiksystem.se says:

    November 14th, 2011 at 22:40

    […] personliga integriteten. Om Google+ får mer funktionalitet (senast lanserades möjligheten att skapa sidor i Google+) och blir mer populärt och/eller Googles tjänster växer kommer fler och fler att vara inloggade […]

Leave a Reply