Facebook timeline för företag och organisationer from 30 mars

Saturday, March 3, 2012 15:49
Posted in category Nyheter, Sociala medier

Facebook lanserade i veckan (finns från och med 29e februari) timeline, en form av tidslinje för sidor/pages. Tidigare har det funnits timeline för personliga sidor.

Designändringen är just nu frivillig och kommer att aktiveras för alla sidor den 30 mars 2012. Det finns därför inga större anledningar att inte börja arbeta med förändringarna redan nu. Om man inte genomför förändringarna kommer din facebooksida se lite mindre bra ut från och med den 30 mars.

Timelineupplägget medför förändringar i hur informationen på ens facebooksida visas. Vi beskriver dessa nedan. Fördelarna med timelineupplägget är många, till exempel så kan användare lättare hitta det som tidigare skrivits genom att navigera sig i kronologisk ordning nedåt på sidan.

Ändringar/tillägg som det är bra att genomföra

  • Bland de större visuella förändringarna är att man kan använda ett så kallat coverphoto/omslagsfoto för att förmedla en känsla till användare som man som företag/organisation inte kunnat göra tidigare. Fotot ska vara i storleken 851×315 px.
  • Profilbilden har förminskats till ett rektangulärt format som inte möjliggör några direkta möjligheter att lägga in telefonnummer osv. Profilbilden har ändrats i storlek och är nu helt rektangulär. Den skall laddas upp i 180×180 pixlar. Denna skalas sedan ned till andra format beroende på användning.
  • Som företag/organisation kan man nu även välja specifika bilder för de appar man använder på sin sida. Detta görs inne i administrationen på facebook.
  • Genom att skapa milstenar/milestones kan man på Facebooksidan visa företagets historia på ett väldigt tydligt sätt.
  • Tagga inlägg som extra viktiga. I och med timelineupplägget kan man markera ett inlägg som extra viktigt, då läggs det överst. Där ligger det tills du väljer ett annat som ska ligga där. Ett bra sätt att lyfta fram den viktigaste information från företagets/organisationens sida.

Mer information om timeline för sidor/pages från facebook.

You can leave a response, or trackback from your own site.

One Response to “Facebook timeline för företag och organisationer from 30 mars”

  1. Nytt utseende och ny adress till alltomuffe på facebook | uffebloggen says:

    March 4th, 2012 at 16:39

    […] lanserade tidslinje för sidor (timeline for pages) nu i veckan. Detta betyder lite nya funktioner och att tidslinjen som tidigare […]

Leave a Reply